۹ نتیجه برای قربانی
رضا کریمیان ، حمیدرضا شاملویی ،
جلد ۵، شماره ۲ - ( علمی- ترویجی تحقیق و توسعه مواد پرانرژی پاییز ۱۳۸۸ )
چکیده
علیرضا قربانی، حمیدرضا شاملویی ،
جلد ۵، شماره ۲ - ( علمی- ترویجی تحقیق و توسعه مواد پرانرژی پاییز ۱۳۸۸ )
چکیده
رضا فارغی علمداری، فائزه قربانی زمانی ، نگار ذکری ، غلامرضا کوزه گری ،
جلد ۷، شماره ۲ - ( مجله علمي پژوهشي مواد پرانرژي - سال هفتم - شماره ۲ - تابستان ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده
استفاده از آنتی اکسیدانها در فرمولبندی پیشرانههای کامپوزیتی اجتناب ناپذیر است. این مواد به منظور حفظ پایداری پیشرانه در طول مدت انبارداری به فرمولبندی افزوده میشوند. در این مقاله، روش سنتز حد واسط ۲- ترشیو بوتیل- ۴- متیل فنل که در تولید آنتیاکسیدان A.O,۲۲۴۶ مورد استفاده قرار گرفته، در حضور مایعات یونی اسید برونستد به عنوان حلال و کاتالیزور بررسی شده است. علاوه بر این کلیه پارامترهای موثر در واکنش مانند دما، نسبت مولی مواد اولیه، نوع و مقدار کاتالیزور مایع یونی و زمان مورد بررسی قرار گرفته و مقدار بهینه برای هر یک از پارامترها گزارش شده است. ترشیوبوتیله کردن پارا-کرزول همراه با تولید دو محصول یعنی ۲- ترشیوبوتیل پارا-کرزول و ۲و۶- دی- ترشیو بوتیل پارا-کرزول است. در بین مایعات یونی به کار گرفته شده در این واکنش مایع یونی تری- فنیل(بوتیل-۴- سولفونیل) فسفونیوم سولفونات، بهترین نتایج را در بر داشت و محصول اصلی واکنش (۲- ترشیوبوتیل پارا-کرزول) با گزینشپذیری۷/۹۱%، و تبدیل پارا- کرزول۲/۷۳%در شرایط بهینه بدست آمد.
رضا فارغی علمداری، فائزه قربانی زمانی ،
جلد ۷، شماره ۳ - ( علمی- ترویجی تحقیق و توسعه مواد پرانرژی زمستان ۱۳۹۰ )
چکیده
سید مهدی امینی، محمدحسین کشاورز، محمد قربانی فراز ، مهران حیاتی، علی موسوی آذر، مهدی آقایاری،
جلد ۹، شماره ۲ - ( مجله علمی-پژوهشی مواد پرانرژی - پاییز ۱۳۹۳ )
چکیده
سوسپانسیون غلیظ بایندر در پیشرانه مرکب پدیده پیچیدهای را موجب می شود به طوری که کنترل خواص رئولوژیکی پیشرانه را به علت درصد بالای پرکننده دشوار میسازد. سوسپانسیون خمیری پیشرانه جامد کامپوزیتی، حاصل اختلاط اجزاء مختلف میباشد مانند : اکسید کننده، سوخت و بایندر. افزودن درصد بار جامد بدون افزایش ویسکوزیته موضوع مهمی در تولید پیشرانه جامد میباشد. این مشکل با استفاده از ذرات دو توزیعی قابل حل است. در این تحقیق، پنج نمونه پیشرانه جامد مرکب بر پایه آمونیوم پرکلرات(AP ) و پلیبوتادیان خاتمه یافته با هیدروکسی (HTPB ) با مقدار بار جامد ۸۵ درصد در سیستم دو سایزی تهیه شد. این پنج نمونه در میزان نسبت درشت به ریز از ۸۰ به ۲۰ تا ۶۰ به ۴۰ تفاوت داشتند. از دمای ۴۰ درجه سانتیگراد به بالا شرایط نمونهها برای ریختگری و اختلاط مناسب بود و بهترین نسبت برای به دست آوردن حداقل ویسکوزیته نسبت ۷۰ به ۳۰ (درشت به ریز) بود.
یداله بیات، اکرم سادات رزاقی، مصطفی قربانی، علی قدیری، مهوش مصاحبی، حسین دهقانی،
جلد ۱۰، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهشی مواد پرانرژی -تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده
بایندر در سوخت های مرکب نقش بسیار مهمی در تعیین خواص فیزیکی و ترمو شیمیایی سوخت دارد. بنابراین لازم است تا این جزء به طور مناسب انتخاب گردد. بایندر مناسب توانایی حمل فیلر بالا ، خواص مکانیکی و فرآیند پذیری مطلوب را داراست. ساختار پلی کاپرولاکتون به دلیل دارا بودن گروه های قطبی، توانایی بیشتری در پذیرش نرم کننده های استر های نیتراته دارد و از این نظر بایندر بسیار مطلوبی است. پلی گلیسیدیل نیترات به علت دارا بودن گروه ONO۲پلیمری پرانرژی است بوده ولی خواص مکانیکی مطلوبی ندارد. با سنتز کوپلیمر تری بلاک PCL-PGN-PCLمی توان از خواص مکانیکی مطلوب پلی کاپرولاکتون و خواص پر انرژی پلی گلیسیدیل نیترات در کنار هم بهره برد. در این پایان نامه برای اولین بار کوپلیمر تری بلاک PCL-PGN-PCL سنتز شد. در مسیر سنتز ابتدا گلیسیدیل نیترات با استفاده از اپیکلروهیدرین با راندمان ۶۰% سنتز شد. سپس با استفاده از گلیسیدیل نیترات سنتز شده پلی گلیسیدیل نیترات با راندمان ۷۰ % سنتز شد. کوپلیمر تری بلاک پر انرژی جدید با استفاده از پلی گلیسیدیل نیترات (PGN) به عنوان ماکرو آغازگر و روش پلیمری شدن کاتیونی حلقه گشا با استفاده از مونومر کاپرولاکتون در حضور دی بوتیل تین دی لورات به عنوان کاتالیست سنتز شد. رفتار حرارتی پلیمر با روش DSC بررسی شد و Tg مربوط به کوپلیمر°C ۲/۴۵- اندازه گیری شده که نشانگر Tg مناسب برای بایندر است. تشکیل کوپلیمر تری بلاک PCL-PGN-PCLبا استفاده از۱۳CNMR ,IR ,ˡHNMR تایید شد. روش سنتز کوپلیمر تری بلاک PCL-PGN-PCLبهینه سازی شد. دمای °C۱۱۵ و زمان ۱۹ ساعت و مقدار کاتالیست ۰۱/ ۰گرم نسبت به ۱ گرم آغازگر با استفاده از حلال تولوئن و افزایش تدریجی مونومر به عنوان روش سنتز بهینه در نظر گرفته شد. راندمان به دست آمده در این شرایط ۸۱ % بود.
رضا فارغی علمداری، فائزه قربانی زمانی،
جلد ۱۰، شماره ۲ - ( مجله علمی پژوهشی مواد پرانرژی -تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده
پیشرانههای دوپایه هایپرگول تنها متشکل از سوخت و اکسید کننده بوده که به محض تماس با یکدیگر بدون نیاز به منبع احتراق خارجی، مشتعل میشوند. چنین فرایند احتراق خودبخودی سبب شده تا موتور، احتراقی بسیار قابل اطمینان و با کاربری تکرارپذیر داشته باشد. در سالهای اخیر، مایعات یونی با خاصیت هایپرگولیک در تماس با اسید نیتریک غلیظ بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. در تحقیق حاضر، دو مایع یونی هایپرگول جدید با کاتیون ایمیدازول و آنیون پرانرژی دی سیانامید طراحی و سنتز شده است. ساختار مایعات یونی سنتز شده توسط طیفهای ۱H-NMR و FTIR تایید شد. رفتار حرارتی مایعات یونی سنتز شده توسط آنالیز وزن سنجی (TGA) و آنالیز گرماسنجی دیفرانسیلی (DSC) بررسی شدند. نتایج آنالیز حرارتی نشان دهنده پایداری حرارتی خوب ( دمای حدودی °C ۲۰۰ بدون کاهش وزن قابل توجه ) و منحنی تغییر فاز هر دو مایع یونی جدید سنتز شده همخوانی خوبی با تغییرات افت وزنی در اثر افزایش دما نشان داده است. علاوه بر این، خاصیت هایپرگولیک مایعات یونی سنتز شده توسط تست قطره در حضور اسید نیتریک غلیظ بررسی شد. در شرایط تست قطره هر دو مایع یونی سنتز شده به محض تماس با سطح اکسید کننده به صورت خودبخود مشتعل شدند.
مصطفی قربانی، یداله بیات،
جلد ۱۲، شماره ۲ - ( مجله علمی-پژوهشی مواد پرانرژی - تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده
بایندر نقش اساسی و مهمی در پیشرانه های جامد مرکب دارد و محققان صنایع دفاعی جهت افزایش عملکرد پیشرانه ها، به دنبال بایندرهای انرژی زای جدید هستند. در این تحقیق، تری بلاک بوتادی ان با هیدروکسیل انتهایی(HTPB) با گلسیدیل آزید پلیمر(GAP) به عنوان بایندر انرژی زا جدید سنتز گردید. در مرحله اول، کوپلیمر PECH-HTPB-PECH از واکنش اپی کلروهیدرین(ECH) با درشت آغازگر HTPB در حضور کاتالیست تری فلوئور بور(BF۳) اترات سنتز گردید و باIR وNMR مورد بررسی و شناسایی قرار گرفت. سپس کوپلیمر GAP-HTPB-GAP از آزیداسیون تری بلاک پلی اپیکلرو هیدرین(PECH) و HTPB در حضور سدیم آزید و مخلوط حلال تولوئن/دی متیل استامید، در دمای OC۷۰ با راندمان %۹۰ سنتز شد. اثر مقدار مونومر و کاتالیست و همچنین نوع حلال بر جرم مولکولی و راندمان کوپلیمر(GAP-HTPB) مورد بررسی قرارگرفت. کوپلیمرهای سنتز شده با IR، NMR، GPC، DSC، TGA، ویسکوزیته و TLC مورد بررسی و شناسایی قرار گرفتند. همچنین پس از دستیابی به شرایط پخت، خواص مکانیکی پلی یورتان های بر پایه GAP-HTPB مانند استحکام کششی و کرنش مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند.
دکتر یدالله بیات، دکتر خدیجه دیده بان، خانم ملیکا قربانیان دلاور،
جلد ۱۹، شماره ۱ - ( مواد پرانرژی بهار ۱۴۰۳ )
چکیده
کوپلیمر سه دسته ای گلیسیدیل آزید پلیمر - پلی بوتادی ان با گروه هیدروکسیل انتهایی - گلیسیدیل آزید پلیمر (GAP-HTPB-GAP) در دو مرحله سنتز شد. در مرحله اول، کوپلیمر سه دستهای پلی اپی کلروهیدرین - پلی بوتادی ان با گروه هیدروکسیل انتهایی - پلی اپی کلرو هیدرین (PECH -HTPB- PECH) از طریق پلیمریزاسیون حلقه گشای کاتیونی اپی کلروهیدرین با استفاده از HTPB به عنوان آغازگر تولید شد. متعاقباً، کوپلیمر نهایی از طریق آزیددار کردن کوپلیمر سنتزی اولیه با استفاده از سدیم آزید تولید شد. محصول بهدستآمده با طیفسنجی FT-IR ،۱H-NMR و ۱۳C-NMR و کروماتوگرافی ژل تراوایی (GPC) شناسایی شد. رفتار حرارتی کوپلیمر سه دستهای GAP -HTPB- GAP نیز با کالریمتری اسکن تفاضلی (DSC) مورد بررسی قرار گرفت. دمای انتقال شیشه ای (Tg) کوپلیمر نهایی ۵۵- درجه سانتیگراد تعیین شد که نشان دهنده مقدار Tg مطلوب برای کوپلیمر سنتز شده است. پارامترهای موثر در سنتز کوپلیمر مورد بررسی قرار گرفت. شرایط سنتز بهینه کوپلیمر اولیه به شرح زیر است: نسبت آغازگر HTPB به منومر اپی کلروهیدرین ۱ به ۵، تولوئن به عنوان حلال و مقدار زمان افزایش منومر برابر ۲۴ ساعت می باشد. کوپلیمر سنتزی اولیه PECH -HTPB- PECH با بازده ۹۰% و وزن مولکولی (Mn) ۲۹۴۷ گرم بر مول بدست آمد. شرایط سنتز بهینه کوپلیمر نهایی نیز شامل موارد زیر است: مخلوط تولوئن/دی متیل استامید به نسبت۱ به ۱ به عنوان حلال، دمای آزیددار کردن ۸۰ درجه سانتی گراد و زمان واکنش ۷۲ ساعت. کوپلیمرنهاییGAP-HTPB-GAP با بازده ۹۶% و وزن مولکولی (Mn) ۳۱۱۰ گرم بر مول بدست آمد.