جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای موسائی

یونس موسائی ،
جلد ۷، شماره ۲ - ( مجله علمي پژوهشي مواد پرانرژي - سال هفتم - شماره ۲ - تابستان ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

باروت‌های یک پایه مورد استفاده در سلاح‌ها اساساً دارای سرعت سوزش بالایی هستند. اگر آن‌ها در مناطق با آب و هوای گرم نگه داری یا استفاده شوند، ممکن است سرعت سوزش باروت تحت تأثیر شرایط محیطی به خصوص دمای محیط افزایش یابد. در این نوع پیشرانه‌ها استفاده از بازدارنده‌ها باعث کاهش سرعت سوزش و نهایتاً کاهش فشار و سرعت دهانه در دماهای بالا شده که منجر به بهبود عملکرد بالستیکی پیشرانه خواهد شد. بازدارنده‌های مختلفی از جمله کامفور، دی بوتیل فتالات، ترکیبات سلولزی یا استرهای غیر اشباع آلی استفاده می‌شوند. بازدارنده‌های ترجیح داده شده ترموپلاستیک های سلولزی هستند که دارای واحدهای تکراری بی هیدروگلوکز می‌باشند. موارد ترجیحی شامل سلولز استات، سلولز استات پروپیونات و سلولز استات بوتیرات می‌باشند. در این تحقیق درصدهای وزنی ۵/۱، ۳، ۵، ۷، ۱۰ و ۱۲ از سلولز استات بوتیرات در سطح باروت یک پایه قرار داده شده و سپس بر روی آن‌ها تست‌های بالستیکی (فشار و سرعت دهانه) انجام شده است.
علی موسوی آذر، یونس موسائی اسکوئی، عباس قاسم پور ، عباس زالی ، مهران حیاتی ،
جلد ۸، شماره ۱ - ( علمی- ترویجی تحقیق و توسعه مواد پرانرژی بهار و تابستان ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده

آلودگی زیست محیطی ناشی از به کارگیری سرب در صنایع نظامی و اثرات نامطلوب آن بر روی کارکنان تولید کننده مهمات حاوی سرب و همچنین کاربران و مصرف کنندگان مهمات مشکل جدی صنایع نظامی است. ترکیبات منفجره اولیه مانند آزید سرب و استفینات سرب که جزء اصلی آغازگر ها و ترکیب پر مصرف در صنایع نظامی تولید کننده چاشنی، آتشزنه و دتوناتور هستند حاوی عنصر سرب بوده و از جمله موادی هستند که در فهرست جایگزین ها قرار دارند. این مقاله مروری است بر مواد منفجره اولیه سبز که با طبیعت سازگار بوده و جایگزین مناسبی برای ترکیباب سرب‌دار در آغازگر ها هستند.
یونس موسائی اسکوئی، علی موسوی آذر، مهدی شفیعی ،
جلد ۸، شماره ۲ - ( مجله علمی-ترویجی تحقیق و توسعه مواد پرانرژی پاییز و زمستان ۱۳۹۱ )
چکیده


دکتر یونس موسائی اسکوئی، مهندس علی موسوی آذر، دکتر محمد حسین کشاورز، دکتر محمد کهنوجی، دکتر نوراله ساعدی،
جلد ۸، شماره ۲ - ( مجله علمي پژوهشي مواد پرانرژي - تابستان ۱۳۹۲ )
چکیده

مواد منفجره به دلیل فشار داخلی دارای ناپایداری ساختمانی می باشند، این موضوع به خصوص در مورد ترکیبات حاوی عوامل نیترات، نیترو، دی آزو و آزید و ... مواقعی که در دمای بالاتر از شرایط عادی قرار می گیرندبیشتر خواهد بود. به همین دلیل ترکیباتی به عنوان پایدارکننده به این مواد اضافه می شود که قادر هستند با محصولات حاصل از تجزیه شدن پیشرانه ها واکنش داده و آنها را پایدار کنند. در این کار پژوهشی سه نمونه باروت متشکل از نیتروسلولز ۵/۹۸ % و سه پایدارکننده مختلف ۵/۱% که شامل دی فنیل آمین، ۲- نیترو دی فنیل آمین و N- متیل پارا نیتروآنیلین هستند، ساخته شد و پایداری آن‌ها با استفاده از روش‌هایی از جمله تست متیل ویولت، آنالیز کالریمتری پیمایشی تفاضلی و تست برگمن- جانک بررسی شد. نتایج نشان داد پایدارکننده N- متیل پارا نیتروآنیلین به جز در تست گرمایی متیل ویولت، در بقیه آزمایشات در مقایسه با دو پایدار کننده دیگر جواب‌های قابل قبولی ارائه نداد. پایدار کننده ۲-نیترو دی فنیل آمین در تمامی آزمایشات نتایج مطلوبی را از خود نشان داد.
دکتر یونس موسائی اسکوئی،
جلد ۱۰، شماره ۱ - ( مجله تحقیق و توسعه مواد پر انرژی بهار-تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله به بررسی اثر استفاده از چند ماده برای ایجاد مقاومت در برابر جذب آب برای ماده منفجره آنفو پرداخته شده است. به منظور نیل به این هدف، پس از انجام چند آزمون غربالگری، چهار ماده شامل گوارگام، بوراکس، سریش، پلیمر سوپر جاذب سدیم پلی اکریلات انتخاب گردید. ترکیب درصد مواد انتخاب شده به وسیله طراحی آزمایش به روش مخلوط، توسط نرم‌افزار Minitab بهینه‌سازی شد. در نهایت محصول بهینه‌ای حاوی ۹۰% آنفو و ۱۰% از مخلوط چهار ماده معرفی شده در آزمون غربال‌گری به دست آمد که میزان نفوذ آب بعد از گذشت ۱۲ ساعت، به ۱۰۰ گرم از این محصول که درون یک استوانه مدرج ml۲۵۰ قرار داشت، حدودmm ۱۰ مشاهده شد.
دکتر یونس موسائی اسکوئی،
جلد ۱۰، شماره ۲ - ( نشريه علمي-ترويجي تحقيق وتوسعه موادپرانرژي پاييز۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده

در حین فرآیند تولید TNT، محصول خام شامل حدود ۵/۴ % از ایزومرهای نامتقارن TNT می­باشد. برای استفاده از TNT در صنایع نظامی، باید محصولات نامتقارن آن حذف گردند. خالص سازی TNT خام با سلیت (محلول ۱۵ درصد از سدیم سولفیت) انجام می‌شود. ناخالصی­ها در پساب حاصل از ادامه مراحل فرآیند خالص سازی، به ۱۵ تا ۱۷ درصد می­رسد. به دلیل رنگ قرمز پساب، از اصطلاح آب قرمز TNT برای آن استفاده می­شود. روش­های مختلفی برای حذف پساب قرمز TNT وجود دارد که  از جمله روش­های موجود می­توان به سوزاندن، استفاده از میکرو ارگانیزم­ها و قارچ پوسیدگی، بازیابی سولفون و تبدیل به گروه‌های بی­خطر دیگر، روش­های اکسیداسیون با استفاده از رزین و لایه نانو آهن صفر ظرفیتی و روش­های دیگر اشاره کرد. با توجه به ترکیب درصد و حجم آب قرمزی که باید مورد حذف قرار گیرد و همچنین هزینه­های فرآیند، از بین روشهای ذکر شده یک یا چندین روش را می­توان به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار داد. در این مقاله، هر کدام از روش­های ذکر شده حذف آب قرمز و عوامل موثر بر آن­ها مورد بررسی قرارگرفته است.


دکتر یونس موسائی اسکوئی،
جلد ۱۰، شماره ۳ - ( تحقیق و توسعه مواد پرانرژی ۱۳۹۳ )
چکیده

گوانیدین و مشتقات آن دارای کاربردهای وسیع در صنایع مختلف و مواد پرانرژی هستند. این تنوع کاربرد، باعث شده است تا همواره بررسی روش‌های سنتز این ترکیب و مشتقات آن مورد توجه محققان قرار گیرد. این مقاله مروری به معرفی و بررسی روش‌های سنتز گوانیدین و مشتقات آن پرداخته است. روشهای سنتز گوانیدین از مسیرهای مختلف مانند افزایش نمکهای آمونیوم به سیانوگوانیدین یا سیانامید و واکنش تیو اوره با نمکهای آمونیوم مورد بررسی قرار گرفته است. روشهای سنتز مشتقات نیترو-، نیتروزو-، آمینو- و آلکیل- گوانیدین نیز بررسی شده است. همچنین کاربردهای مختلف گوانیدین و مشتقات آن در حوزه مواد پرانرژی مورد مطالعه قرار گرفته است.
یونس موسائی اسکوئی، حسن فتاحی، رامین فرازمند، رحیمه اسماعیل زاده،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( تحقیق و توسعه پرانرژی - بهار و تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

جهت استفاده از TNT در صنایع نظامی، بایستی ناخالصی‌های این ماده حذف شوند. مراحل بعدی نیتراسیون بر روی متا-نیترو تولوئن (محصول فرعی مرحله اول نیتراسیون) منجر به تشکیل محصولات نامتقارن می‌گردد که در مرحله شستشو، باعث تولید آب قرمز می‌شوند. این ماده در محیط زیست برای مدت‌ها باقی مانده و باعث آلودگی محیط زیست می‌گردد. بنابراین جلوگیری از تولید متا-نیترو تولوئن به عنوان نکته کلیدی در جلوگیری از تولید آب قرمز می‌باشد. از این رو، در حال حاضر تحقیقات گسترده‌ای بر روی روش‌های اصلاح شده نیتراسیون، تحت عنوان روش‌های سبز، در حال بررسی هستند. در این مقاله، مروری جامع بر روی روش‌های جدید نیتراسیون تولوئن از طریق تغییر عوامل نیتره‌کننده، کاتالیست‌ها، واکنش‌های میانی، سینتیک فرآیند، مکانیسم و مطالعات مهندسی فرآیند صورت گرفته است



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Iranian Scientific Association of Energetic Materials

Designed & Developed by : Yektaweb