نادری محمد، جمالی علی اکبر، کبریت چی عباس، وجدی محمد رضا. بررسی اثر نسبت عامل پخت بر استحکام کششی و چسبندگی لاینر بر پایهی HTPB. نشریه مواد پرانرژی. 1398; 14 (4) :201-209
URL: http://isaem.ir/article-1-1337-fa.html
دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، a.kebritchi@ippi.ac.ir
چکیده: (2444 مشاهده)
امروزه سامانههای با پیشرانه جامد به علت ساختار ساده و قابلیت اطمینان بالا به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از الزامات در این سامانهها استحکام کششی و چسبندگی بالای لاینر به منظور حفظ یکپارچگی و خنثی کردن تنشهای وارده به موتور است. در این پژوهش اثر افزایش نسبت عامل پخت (NCO/OH) در بازهی 4/1-9/0=R بر استحکام کششی لاینر بر پایه HTPB و نیز چسیندگی لاینر به پیشرانه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد افزایش میزان ایزوسیانات با افزایش درصد شبکهای شدن، استحکام کششی را افزایش داده و ازدیاد طول در نقطهی شکست را کاهش میدهد. همچنین با افزایش گروههای NCO توانایی لاینر برای ایجاد پیوندهای یورتانی در سطح مشترک با پیشرانه افزایش مییابد و از این طریق استحکام چسیندگی افزایش مییابد. در نهایت با درنظر گرفتن الزامات طراحی، فرآیند پذیری و نیز هزینه و ایمنی نسبت پخت بهینه انتخاب گردید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
خواص فیزیکی - مکانیکی پلیمرها انتشار: 1399/8/17