جلد 17، شماره 2 - ( مواد پرانرژی تابستان 1401 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 89-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

آیت الهی موسوی سید مصطفی، طباطبایی میرحسینی رامین، کبریایی محمد حسین. بررسی رفتار قاب بتن مسلح با استفاده از تحلیل غیرخطی به روش آسیب‌دیده پلاستیک در برابر بارهای ناشی از انفجار. نشریه مواد پرانرژی. 1401; 17 (2) :71-89

URL: http://isaem.ir/article-1-1417-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ، tabatabaei@iauk.ac.ir
چکیده:   (359 مشاهده)
     وقوع انفجار، عمدتاً ناشی از عوامل پیش‌بینی‌نشده‌ای، همچون حملات تروریستی و یا ایجاد اخلال در عملکرد و در پی آن انفجار مراکز تأسیسات و زیربنایی سازه‌ها در اثر فرسودگی و یا عدم رعایت ضوابط می‌باشد. با توجه به اهمیت ویژه سازه‌های بتن مسلح در صنعت ساختمان و گستردگی استفاده از سیستم باربری جانبی قاب خمشی، در این تحقیق هدف اصلی بررسی آسیب وارده بر قاب‌های خمشی بتن مسلح تحت بار انفجار است. برای مدل‌سازی بتن مسلح و به‌منظور در نظر گرفتن رفتار غیرخطی آن، از روش اصلاح‌شده بتن آسیب‌دیده پلاستیک با جدیدترین و کارآمدترین روش برای محاسبه پارامترهای آسیب کششی و فشاری المان‌های بتن استفاده شده است. شناسایی ماهیت بارهای انفجاری و نحوه اعمال آن به سازه یکی دیگر از مسائل مهمی است که باید موردمطالعه قرار گیرد، در تحقیق حاضر پس از ارائه و تشریح مدل‌ها و معادلات گذشته برای محاسبه بار انفجار، به تشریح مدل کانوپ  برگرفته از محاسبه اثرات تسلیحاتی و معادلات و منحنی‌های آیین‌نامه TM5-855-1 پرداخته‌شده است. ضمن انجام صحت سنجی نتایج مدل کانوپ، با نتایج آزمایشگاهی و نتیجه مطلوب حاصل‌شده، به بررسی رفتار قاب سه‌طبقه بتن مسلح خمشی به‌صورت سه‌بعدی در نرم‌افزار المان محدود ABAQUS پرداخته‌شده است. بررسی نتایج عددی حاصل از انفجار 50 کیلوگرم TNT در فاصله 5 متری از قاب مزبور نشان می­ دهد، بیشترین جابجایی نسبی ایجاد شده، مربوط به طبقه اول و دوم (نزدیک به منبع انفجار) 28 میلیمتر می­باشد، در کمتر از 04/0 ثانیه برش پایه ای به بزرگی 450کیلونیوتن تجربه می کند و  همچنین میزان آسیب در المان های کششی حدود 97درصد و این میزان آسیب در المان های فشاری در حدود 28 درصد می باشد.  تطابق و نزدیکی نتایج حاصل از مدل‌سازی عددی به نتایج آزمایشگاهی و با عنایت به هزینه‌بر و مشکل بودن آزمایش‌های انفجار، تحلیل عددی می‌تواند به کاهش تعداد آزمایش‌های و تفسیر بهتر نتایج کمک شایانی کند.
 
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 7819 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تحلیل سازه ها
انتشار: 1402/1/1

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Scientific Association of Energetic Materials

Designed & Developed by : Yektaweb