محمدتقی نژاد هادی، کبریت چی عباس، نیازی سید محمدرضا، ممبینی جهانبخش. بررسی اثر عوامل پخت دوگانه و سهگانه بر عمرکاربری سیستم بایندر برپایه HTPB. نشریه مواد پرانرژی. 1398; 14 (2) :111-118
هدف این پژوهش بررسی اثر عوامل پخت [s1]دوگانه و سهگانه بر عمرکاربری سیستم بایندر برپایه HTPB با استفاده از عوامل پخت با واکنشپذیری کمتر، مانند IPDI و HDI همراه باTDIمیباشد. در ابتدا سرعت واکنش پلیمریزاسیون در حضور هر یک از عوامل پخت TDI، IPDI و HDI بهتنهایی با استفاده از روش رئولوژیکی در دمای °C 60 بررسی شد که رفتار دو مرحلهای سینتیک پخت (برای TDI و IPDI) مشاهده شد. اندازهگیری عمر کاربری بایندرها با سیستم پخت دوگانه TDI:IPDI و TDI:HDI با نسبت 3:1، به ترتیب عمرهای کاربری 285 دقیقه (حدود 12% افزایش نسبت به سیستم TDI یگانه) و 195 دقیقه (حدود 24% کاهش نسبت به سیستم TDI یگانه) را نشان داد. نکته مهم کاهش خلاف انتظار عمر کاربری بایندر با سیستم پخت دوگانه TDI-HDI میباشد که شاید بتوان بر این مبنا به HDI نقش کاتالیزوری نسبت داد. در ادامه به بایندر با سیستم پخت دوگانه TDI-IPDI (با عمر کاربری 285 دقیقه) عامل پخت سوم HDI اضافه شد. عمر کاربری بایندر با سیستم پخت سهگانه TDI-IPDI-HDI با 15 دقیقه کاهش به 270 دقیقه رسید که میتواند تأیید مجددی بر نقش کاتالیزوری HDI در پلیمریزاسیون باشد.
[s1]عوامل پخت-[s1]مطابق با نظر داور محترم اصلاح شد .