جلد 17، شماره 3 - ( مواد پرانرژی پاییز 1401 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 170-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ستوده محمدجواد، فخرا‌ئیان حسین، تقی زاده محمدجواد. بهینه سازی فرآیند سنتز عامل پخت دی مریل دی ایزوسیانات(DDI). نشریه مواد پرانرژی. 1401; 17 (3) :163-170

URL: http://isaem.ir/article-1-1441-fa.html


دانشگاه جامع امام حسین(ع) ، mohammadjavad.sotoudeh@yahoo.com
چکیده:   (426 مشاهده)
‌ایزوسیانات‌های آروماتیک و آلیفاتیک در تولید پلی‌یورتان مورد استفاده قرار می‌گیرند. دی‌مریل دی‌ایزوسیانات (DDI)، به‌عنوان یک دی‌ایزوسیانات آلیفاتیک زیستی در حال ظهور، دارای مزایای بسیاری مانند سمیت کم، فشار بخار کم و عدم حساسیت به رطوبت است و از جمله ایزوسیانات‌های مهمی است که میتواند به عنوان عامل پخت و همچنین نرم کننده و بهبود دهنده ویسکوزیته در فرمولاسیون­های پیشرانه جامد مرکب، PBX و انواع پلی‌یورتان‌ها مورد استفاده قرار گیرد. در این پژوهش سنتز دی‌مریل دی ایزوسیانات (DDI) طی یک روش دو مرحله‌ای بهینه سازی شده و تأثیر فاکتورهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. بدین ترتیب، در مرحله‌ی اول، واکنش دیمر اسید با عامل کلریناسیون در دمای محیط منجر به تهیه ترکیب آسیل کلراید با راندمان 98 درصد شد و در مرحله دوم، آزیداسیون این حدواسط با استفاده از سدیم آزید و نوآرایی کورتیوس محصول مورد نظر را با راندمان %89 درصد ایجاد کرد. محصول بدست آمده با این روش معایب روش فسژن نظیر سمیت بالا، واکنش های جانبی ناخواسته و  شرایط سخت  فرآیند را ندارد و راندمان کلی واکنش %87 بوده است
شماره‌ی مقاله: 3
متن کامل [PDF 881 kb]   (38 دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Scientific Association of Energetic Materials

Designed & Developed by : Yektaweb