جلد 17، شماره 3 - ( مواد پرانرژی پاییز 1401 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 152-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

عظیمی مصطفی، پیمان صفا. مطالعه عددی و مدل‌سازی نفوذ پرتابه فولادی با دماغه‌های مخروطی، نیم کروی و تخت در اهداف بتن پارچه‌ای. نشریه مواد پرانرژی. 1401; 17 (3) :141-152

URL: http://isaem.ir/article-1-1458-fa.html


دانشگاه جامع امام حسین (ع) ، Speyman@ihu.ac.ir
چکیده:   (431 مشاهده)
بتن یکی از مصالح رایج در سازه‌های استراتژیک است و به ضعم آن بتن پارچه‌ای (CC) که بتن مسلح به پارچه (TCR) نیز نامیده می‌شود یکی از فناوری نوین و تکنولوژی روز دنیا به حساب می‌آید. باتوجه به کاربردهای عمومی بتن پارچه‌ای، نیاز بررسی و ارزیابی آن در زمینه نظامی و دفاعی روشن می‌گردد، در پژوهش حاضر اهداف بتن پارچه‌ای با ابعاد 120 در 120 میلی‌متر و ضخامت 10 میلی‌متر تحت نفوذ پرتابه‌های فولادی با دماغه‌هایی به شکل تخت، نیم‌کروی و مخروطی و قطر 8 میلی‌متر در نرم افزار آباکوس شبیه‌سازی و با نتایج تجربی صحت‌سنجی شده‌اند که میزان سرعت حد بالستیک نمونه بتن پارچه‌ای مشخص و بیشینه قطر تخریب سطوح جلو و پشت نمونه نیز اندازه‌گیری شده است. مکانیزم شکست نمونه‌های بتن پارچه‌ای به شکل شکست شکننده و از نوع تکه‌تکه شدگی پدید آمده که عملکرد نسبتا مناسبی را در برابر نفوذ پرتابه‌ها از خود نشان داده‌اند به‌طوری‌که میزان مساحت و قطر تخریب در سطح جلوی نمونه‌ها بسیار ناچیز و بعضاً به اندازه قطر پرتابه بوده است، همچنین در سطح پشتی نمونه‌ها نیز میزان تخریب قابل قبول بوده و با افزایش سرعت برخود، میزان تخریب نیز به صورت خطی افزایش یافته است. میزان سرعت حد بالستیک نمونه‌های بتن پارچه‌ای نیز برای پرتابه‌های فولادی با دماغه‌های تخت، نیم‌کروی و مخروط به ترتیب مقدار 124، 110 و 100 متربرثانیه بدست آمده که نشان دهنده نفوذ آسان پرتابه با دماغه مخروطی و نفوذ دشوار پرتابه با دماغه تخت می‌باشد. در نهایت عملکرد پانل بتن معمولی به تنهایی و همراه با یک لایه بتن پارچه‌ای در سطح جلویی مورد ارزیابی قرار گرفت است به‌طوری‌که اضافه نمودن لایه بتن پارچه‌ای توانسته است قطر تخریب سطح جلویی هدف را تا 80 درصد کاهش و انرژی جنبشی پرتابه را نیز در مدت زمان کوتاهی به شدت بکاهد که این اقدام باعث بهبود عملکرد ضربه‌ای پانل‌های بتن معمولی شده است.
شماره‌ی مقاله: 1
متن کامل [PDF 1175 kb]   (22 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ضربه
انتشار: 1402/3/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Scientific Association of Energetic Materials

Designed & Developed by : Yektaweb