عضوهیات علمی گروه شیمی آلی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه امام حسین (ع)، تهران، ایران ، mohammadjavadtaghizadeh31@yahoo.com
چکیده: (105 مشاهده)
دی¬مریل دی¬ایزوسیانات (DDI) یک دیایزوسیانات الیفاتیک هست که خواص منحصر به فردی از خود نشان میدهد. جهت پخت پیشرانههای جامد بر پایه HTPB از عوامل پخت ایزوسیاناتی استفاده میشود که ترکیب دی مریل دی ایزو سیانات (DDI) یکی از عوامل پخت پر کاربرد در این نوع پیشرانهها است. انتخاب نوع و میزان عامل پخت یا تسریع کننده پخت یکی از عواملی میباشد که روی خواص نهایی پیشرانه کامپوزیتی تاثیرگذار است. دی ایزوسیاناتها به عنوان عامل پخت در سیستم پیشرانههایجامد مرکب برپایه HTPB مورد استفاده قرار میگیرند. در این پژوهش تأثیر فاکتورهای مختلف در سنتز دیمریل دیمر ایزوسیانات (DDI) طی یک روش سه مرحلهای بهینه سازی شده است. بدین ترتیب، در مرحلهی اول، واکنش دیمر اسید با اتانول در دمای 85 درجه سلسیوس منجر به تهیه محصول دیمر استر با راندمان بالا شد. در مرحله دوم و سوم، دیمر هیدرازید سنتز شد سپس آزیداسیون با استفاده از سدیم نیتریت که منجر به سنتز آسیل ازید میشود انجام شد و پس از آن، به وسیله نوآرایی کورتیوس محصول مورد نظر با راندمان 90% درصد سنتز شد. محصول بدست آمده با این روش معایب روش فسژن را ندارد و راندمان کلی واکنش بالا است.
mouseout="msoCommentHide('_com_1')" onmouseover="msoCommentShow('_anchor_1','_com_1')">
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پیشرانه انتشار: 1403/1/11